לקבלת ייעוץ חינם מעורך דין איחוד תיקים בהוצאה לפועל, חייגו 077-231-3281.
איחוד תיקים בהוצאה לפועל מהווה פתרון הזמין לחייבים שנפתחו כנגדם כמה תיקים בלשכת ההוצאה לפועל. החייב רשאי להגיש לרשם ההוצאה לפועל בקשה לאיחוד כלל התיקים שמתנהלים נגדו לכדי תיק אחד בלבד (למעט מספר יוצאי דופן שאותם נסקור בהמשך).
בשורות הבאות נסביר למה נועד איחוד תיקים בהוצאה לפועל, מהם התנאים המקדימים להגשת בקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל, כיצד מגישים את בקשת האיחוד, באילו תנאים היא תאושר ובאילו לא, ומה בין איחוד תיקים בהוצאה לפועל וצירוף תיקים.
למה נועד איחוד תיקים בהוצאה לפועל?
האפשרות לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל נועדה לאפשר לחייבים להסדיר באופן מרוכז את חובותיהם המנוהלים מול לשכת ההוצאה לפועל. מטרתו של איחוד התיקים, הוא לסייע לחייבים לפרוס את חובותיהם לנושיהם באופן שיאפשר להם לעמוד בפרעון כלל החובות בצורה נוחה יותר. זאת במסגרת צו תשלומים הנפרס לאורך תקופה סבירה, הנקבעת על פי היכולת הכלכלית של החייב בפועל.
עם זאת חשוב לסייג ולומר, כי הגשת הבקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל, כשלעצמה, לא מובילה לעצירה או הקפאה של הליכי הגבייה שננקטו בידי בעלי החוב כנגד החייב או כנגד חייבים נוספים שאותם תיקים בהוצאה לפועל נוגעים להם. זאת למעט במקרה בו הרשם בהוצאה לפועל קבע אחרת בעקבות שמיעת טענותיהם של הצדדים בהליך.
התנאים המקדימים להגשת בקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל
בקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל, חייבת לעמוד בכלל התנאים המקדימים שלהלן, על מנת שרשם ההוצאה לפועל יבחן אותה:
- לבקשה צורף תצהיר מטעם החייב המתייחס למצבו הפיננסי לצד כתב ויתור על סודיות.
- במועד הגשת הבקשה החייב כיסה לפחות 3 אחוזים מיתרת חובותיו בתיקי ההוצאה לפועל שנפתחו כנגדו.
- ממועד הגשת הבקשה ועד שהרשם בהוצאה לפועל יקבל החלטה לגביה, החייב מסכים לפרוע 3 אחוזים מיתרת חובותיו מדי חודש.
איחוד תיקים בהוצאה לפועל – אופן הגשת הבקשה
הבקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל מוגשת באמצעות טופס 7 הנקרא "טופס בקשה לאיחוד תיקים" בצירוף טופס 529 ובו שאלון פרטים אישיים של החייב וכתב ויתור על סודיות. את המסמכים הללו יש להגיש לסניף ההוצאה לפועל שבו מתנהלים רוב הליכי ההוצאה לפועל מול החייב.
מה קורה לאחר שמגישים בקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל?
לאחר שחייב מגיש את בקשתו לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל, מורה הרשם בלשכת ההוצאה לפועל על מתן צו לעיכוב יציאה של החייב מהארץ.
באילו תנאים יתאפשר איחוד תיקים בהוצאה לפועל?
איחוד תיקים בהוצאה לפועל יאושר בידי רשם ההוצאה לפועל בהינתן התנאים הבאים בלבד:
- החייב עבר חקירת יכולת כלכלית, שהוכיחה את יכולתו לעמוד בפירעון חובותיו בכלל תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו כנגדו. זאת בתוך פרק זמן קצוב, הנגזר משיעור החוב:
- פירעון חובות בתוך 24 חודשים – יתאפשר במידה וגובה החוב איננו חורג מ- 20,000 ש"ח.
- פירעון חובות בתוך 36 חודשים – יתאפשר במידה וגובה החוב נע בין 20,000 ש"ח עד 100,000 ש"ח.
- פירעון חובות בתוך 48 חודשים – יתאפשר במידה וגובה החוב חורג מ- 100,000 ש"ח.
- החייב מסוגל לעמוד בפירעון חובותיו בכלל תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו כנגדו בתוך פרק זמן ארוך יותר מהאפשרויות המצוינות מעלה, במידה וכל הנושים נתנו לכך את הסכמתם, או בהוראת הרשם.
ככל שרשם ההוצאה לפועל פסק שהחייב רשאי לשלם את חובותיו לנושיו לאורך תקופה ארוכה מברירת המחדל הקבועה בחוק לחובות בשיעורים שונים – החייב יוגדר כמוגבל באמצעים והרשם יוכל להטיל עליו הגבלות שונות.
מה קורה לאחר שהבקשה לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל אושרה?
כאשר בקשה של חייב לאיחוד תיקים בהוצאה לפועל מאושרת, הרשם בהוצאה לפועל מוציא צו איחוד, ומוסמך להורות על הקפאה או עצירה של כלל ההליכים שננקטו במסגרת תיקי ההוצאה לפועל שצו האיחוד תקף לגביהם. למותר לציין כי הרשם עשוי להתנות זאת בקבלת ערובה או תשלום מהחייב.
באילו מקרים לא יתאפשר איחוד תיקים בהוצאה לפועל?
איחוד תיקים בהוצאה לפועל אינו מתאפשר במקרה של חוב מזונות, תיק הוצאה לפועל שאיננו כספי, או תיקי הוצאה לפועל שהועברו לטיפול בערכאות בגין התנגדות של החייב למימוש שטר, כאשר בית המשפט טרם הגיע להכרעה בעניינם.
זקוקים לעזרה? פנו אל עורך דין איחוד תיקים וקבלו ייעוץ חינם!
זקוקים לייעוץ משפטי בנושא איחוד תיקים בהוצאה לפועל? פנו למשרדנו בטלפון 077-231-3281 לייעוץ ראשוני ללא התחייבות!