לייעוץ ללא התחייבות

077-231-3281

משרדנו מתמחה בהסדר חובות מעל 40,000 ש"ח. נשמח לעמוד לשירותכם במקרים של חובות בסכום זה ומעלה

הגשת תביעת חוב בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי – איך עושים את זה נכון?

תביעת חוב

ב- 15 בספטמבר 2019 חוק חדש הידוע כ"חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי" נכנס לתוקף. חקיקה זו החליפה את חוק פשיטת הרגל שעד למועד זה, שימש להסדרת הטיפול בחייבים במדינת ישראל. רפורמה זו בחקיקה הובילה לכמה שינויים הנוגעים לאופן הגשתן של תביעות חוב בידי נושים כנגד חייבים המצויים בהליכי חדלות פירעון. בסקירה להלן נבחן את הצעדים העדכניים שיש לנקוט בהם בתהליך הגשת תביעת חוב נגד חייבים בהתאם לחוק חדלות פירעון החדש.

מהי תביעת חוב בהליך חדלות פירעון?

תביעת חוב בהליכי חדלות פירעון היא תביעה שנושה רשאי להגיש נגד חייב שנמצא בהליכי חדלות פירעון (כאמור, זהו השם העדכני למה שהיה ידוע בעבר כהליך פשיטת רגל). תביעת חוב מוגשת במטרה לאפשר לנושה להופיע ברשימת הנושים הזכאים לקבלת כספים מהחייב באמצעות קופת הנשייה שבה מרוכזים נכסי החייב הניתנים למימוש, במסגרת הליכי חדלות הפירעון. אופן חלוקת כספי הנשייה בין הנושים שהגישו תביעת חוב, יקבע בהמשך על ידי נאמן שמונה מטעם בית המשפט לניהול הליכי חדלות הפירעון והשיקום הכלכלי של החייב.

מהו חלון הזמן להגשת תביעת חוב?

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי קובע, שתביעות חוב מטעם נושיו של חייב שנפתחו מולו הליכי חדלות פירעון, ניתנות להגשת במשך לא יותר מחצי שנה מן המועד שבו פורסמה הודעה לנושים על הוצאת הצו לפתיחת הליכי חדלות פירעון מול החייב. רק נושים שהגישו את תביעת החוב שלהם במסגרת זמנים זו, זכאים יהיו לקבל לידיהם חלק מסוים מכספי החוב המשולמים מטעם החייב במסגרת ההליך.

מה יעשה נושה שאין לו אפשרות להגשת תביעת חוב במועד המקוצה לכך?

נושא שאיננו יכול להגיש את תביעת החוב שלו במועד המוקצה לכך, רשאי להגיש בקשה מנומקת להארכת המועד להגשת תביעת החוב. הנאמן בתיק חדלות הפירעון של החייב רשאי יהיה לאשר את בקשת ההארכה של הנושה על פי הנימוקים המופיעים בה. היה והבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב נדחתה, הנושה עדיין יוכל להגיש ערר על החלטת הנאמן בתוך עד 15 ימים לבית המשפט שבו תיק חדלות הפירעון של החייב מנוהל.

אדם בחובות

השלבים להגשת תביעות חוב

בהינתן שנושה מיוצג בידי עו"ד חדלות פירעון, את תביעות החוב שלו הוא יוכל להגיש דרך אתר האינטרנט של הממונה על הליכי חדלות פירעון. אולם בהיעדר עורך דין מייצג, תביעות חוב ניתנות גם להגשה ידנית לבית המשפט המחוזי במחוז שבו הליך חדלות הפירעון של החייב מתנהל.

בכל מקרה הדבר כרוך בתשלום אגרה, וצירוף הפרטים והאישורים להלן לתביעה:

  • פרטיו של החייב.
  • פירוט על מרכיבי החוב.
  • מספרו של תיק חדלות הפירעון במשרדי הממונה על הליכי חדלות פירעון (פרטי התיק ניתנים לאיתור דרך המערכת המקוונת.
  • אישורים שונים שיכולים לאמת של הטענה לקיומו של חוב ומועד הפירעון שחלף.
  • פרטיו של הנושה
  • מספר חשבון הבנק של הנושה לטובת תשלום, עם אישור בעלות בחשבון מהבנק.
  • תצהיר מאומת וחתום בידי עו"ד.
  • ייפוי כח בחתימת עו"ד למקרים שבהם מוגשת תביעת חוב בידי מיופה הכח של הנושה.

את תביעת החוב המוגשת אחראי לבדוק הנאמן שמונה לטיפול בהליך חדלות הפירעון של החייב.

מה קורה אחרי הגשת תביעת חוב?

לאחר שהנאמן מסיים לבדוק את תביעות החוב שהגיעו לטיפולו, הוא אחראי לקביעת שיעור החוב ולהחליק מהו החלק של נושה יקבל (הדיבידנד) מתוך קופת הנשייה שאליה כונסו נכסי החייב.
אולם רק בסיומו של שלב השיקום הכלכלי בהליך חדלות הפירעון, כספי החוב מחולקים בין נושיו של החייב בפועל, על פי החלק היחסי שהנאמן קבע שמגיע להם, ובכפוף לסדר הנשייה הקבוע בחוק.

ראו גם: מחיקת חובות לבנקים

האם ניתן לערער על ההכרעה בתביעת החוב?

כאשר תביעת חוב של נושה נדחית, באפשרותו להגיש ערעור ברשות על כך לבית משפט השלום בתוך עד 45 יום מן המועד שבו נתקבלה הכרעת הנאמן בעניין תביעת החוב האמורה. את הערעור ידרש הנושה להגיש גם לחייב, גם לנאמן וגם ללשכת הממונה בסמוך למועד שבו הגיש את הערעור להכרעת בית המשפט. לאחר מכן, יידרש הנאמן להעביר לנושה את תגובתו לערעור בתוך עד 15 יום ממועד קבלת הערעור.

בשורה התחתונה

זקוקים להכוונה משפטית בהקשר לתביעת חוב שהוגשה כנגדכם או שאותה אתם נדרשים להגיש כנגד חייב? מומלץ ביותר לפנות למשרד עו"ד המתמחה בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, שיוכל לסייע לכם בהכנת תביעת החוב והגשתה, או בהתמודדות עמה, בצורה המקצועית ביותר.

משרד עו"ד YLaw ישמח לעמוד לרשותכם ולייעץ לכם גם בנושא זה. לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות – השאירו את פרטיכם!

עו״ד יוסף אוזנה
עו״ד יוסף אוזנה

משרדנו מתמחה בתחום ההוצאה לפועל, חדלות פירעון, פשיטת רגל ועוד. למשרד סניפים בירושלים ובבית שמש.

אז מה היה לנו עד עכשיו?

השאירו פרטים עכשיו ונדאג לחזור אליכם בהקדם האפשרי ליעוץ ראשוני
עו״ד יוסף אוזנה
לקבלת ייעוץ משפטי
השאירו פרטים עכשיו!
שתפו בקליק
עוד באותו נושא
עו״ד יוסף אוזנה

מתמודדים עם חובות של 40,000 ש"ח ומעלה?

עזרתי כבר למאות לקוחות שהסתבכו עם חובות.
מזמין גם אתכם לפתוח דף חדש.

חייגו עכשיו לשיחת ייעוץ
ללא התחייבות
077-231-3281