לייעוץ ללא התחייבות

077-231-3281

משרדנו מתמחה בהסדר חובות מעל 40,000 ש"ח. נשמח לעמוד לשירותכם במקרים של חובות בסכום זה ומעלה

הפטר חלוט – איך מקבלים והאם אפשר לבטל אותו

הפטר חלוט - איך מקבלים והאם אפשר לבטל אותו

בשנים האחרונות אנחנו עדים לכך כי כל ההליך של פשיטת רגל הפך להיות הרבה יותר ידידותי עבור החייב כאשר המטרה היא שיקום של החייב מבחינה כלכלית ומתן אפשרות להעמיד אותו חזרה על הרגליים.

הדבר נעשה על ידי התאמה של פירעון החוב על פי יכולות ההחזר הריאליות של החייב כאשר הדבר נעשה תוך שמלמדים אותו מחדש על התנהלות כלכלית נבונה ואחראית.

המטרה הראשית היא להחזיר את החייב לשגרת חיים כלכלית יציבה ומבוססת.

קבלת ההפטר זה הדבר החשוב ביותר עבור החייב וכיום הדבר נעשה אפשרי לגמרי בכל הליך של פשיטת רגל. עם זאת, ישנם מצבים שונים אשר בהם יחליט בית המשפט על ביטול צו ההפטר לרבות מקרים אשר בהם כבר ניתן הצו והוא גם אושר.

מהם התנאים לקבלת צו הפטר?

כדי להבין מתי יחול מצב כזה של ביטול הפטר חלוט, חשוב להבין מתי ובאיזו סיטואציה מקבלים אותו.

ברגע שהחייב מוכרז כחדל פירעון הממונה על חדלות פירעון ועל השיקום הכלכלי, ייכנס לתמונה כדי לבחון מה המצב הכלכלי של החייב. הוא יבדוק לעומק את היכולות הריאליות שלו מבחינה כלכלית ואף ינסה לברר מה הנסיבות שהובילו ליצירת החוב. בהתאם לנתונים הללו הוא יבנה את התוכנית לפירעון החוב יחד עם שאר ההגבלות אותם הוא יטיל עליו בהמשך ההליך. רק לאחר קיום מלא של התוכנית כולה הוא יוכל לקבל את הפטר החלוט שזה למעשה יפטור את החייב מתשלום שאריות החוב.

מה עשוי לגרום להכרזה על ביטול הפטר חלוט?

יש מצבים אשר בהם החייב יקבל הפטר חלוט לאחר שהנתונים יתבררו בפני בית המשפט אך כאשר מתבהרות עובדות נסות שלא נחשפו בשלב הראשון בפני הגורמים שליוו את התיק או שהממונה על תכנית הפירעון או אפילו בית המשפט מגיעים למסקנה כי תוכנית הפירעון לא התקיימה בצורה הנכונה כפי שהדבר נדרש מלכתחילה, או אז יהיו מקרים אשר בהם יורו על ביטול הפטר חלוט.

אחת הדרישות הבסיסיות בכל תוכנית פירעון מחייבת את שיתוף הפעולה של החייב מול כל הדרישות של הנאמן תוך שקיפות מלאה אחר ההתנהלות כולה. ישנם מצבים אשר בהם מתגלה בדיעבד כי החייב העביר כסף או נכסים כלשהם לצד שלישי או שהם עשו קומבינות אחרות מתוך מטרה להסתיר נכסים שונים שהיו בבעלותם על מנת להקטין את הערכת יכולת הפירעון שלהם מעיניהם של הנושים, בית המשפט או הממונה. 

אם מתגלה מקרה כזה הרי שבית המשפט יהיה רשאי לבטל את ההפטר.

בגלל שהסיפור הזה עשוי להיות כל כך מורכב וכל כך מסועף, הרי שחשוב מאוד להיעזר לאורך כל התהליך בייצוג של עורך דין. ברגע שיש את הייצוג של עורך הדין ואת הייעוץ המקצועי לכל אורך הדרך הרי שתוכנית הפירעון תתנהל כצפוי בהתאם ליכולת הכלכלית של החייב.

Picture of עו״ד יוסף אוזנה
עו״ד יוסף אוזנה

משרדנו מתמחה בתחום ההוצאה לפועל, חדלות פירעון, פשיטת רגל ועוד. למשרד סניפים בירושלים ובבית שמש.

אז מה היה לנו עד עכשיו?

השאירו פרטים עכשיו ונדאג לחזור אליכם בהקדם האפשרי ליעוץ ראשוני
עו״ד יוסף אוזנה
לקבלת ייעוץ משפטי
השאירו פרטים עכשיו!
שתפו בקליק
עוד באותו נושא
מה אסור לעקל בהוצאה לפועל?

במסגרת הליכי הוצאה לפועל, מתבצעים הליכים שונים כסנקציות על חייב, ביניהם הליכי עיקול. ניתן לעקל רכוש או משכורת של אדם במידה והוא חייב כספים –

קרא עוד »
מי זכאי לפשיטת רגל?

על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אדם הנחשב זכאי להליך חדלות פירעון (פשיטת רגל בשמה החדש) הוא מי שמקיים זיקה מוכחת למדינת ישראל, כגון

קרא עוד »
עו״ד יוסף אוזנה

מתמודדים עם חובות של 40,000 ש"ח ומעלה?

עזרתי כבר למאות לקוחות שהסתבכו עם חובות.
מזמין גם אתכם לפתוח דף חדש.

חייגו עכשיו לשיחת ייעוץ
ללא התחייבות
077-231-3281