לייעוץ ללא התחייבות

077-231-3281

משרדנו מתמחה בהסדר חובות מעל 40,000 ש"ח. נשמח לעמוד לשירותכם במקרים של חובות בסכום זה ומעלה

הממונה על חדלות פירעון – כל מה שחשוב לדעת

הממונה על חדלות פירעון

לפני כארבע שנים, בעקבות רפורמה חקיקתית הנוגעת להליכי פשיטת הרגל בישראל, נחקק חוק חדש הנקרא "חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי – תשס"ח 2018". חוק זה הוביל ליצירת ישות חדשה תחת משרד המשפטים, הידועה בתור הממונה על חדלות פירעון.

במדריך זה נסביר מהי ישות משפטית זו, מהן סמכויותיה ותחומי אחריותה וכיצד יש להתנהל מולה כאשר ניגשים לפתוח בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

מהו הממונה על חדלות פירעון?

הממונה על חדלות פרעון ושיקום כלכלי, הוא גוף מנהלי במשרד המשפטים הפועל מטעם המדינה להסדרה ופיקוח על הליכי פשיטת הרגל (ובשמם העדכני – הליכי חדלות הפירעון) של אנשים פרטיים וגופים עסקיים, שנקלעו לחובות שאין ביכולתם לפרוע. בעקבות כניסת חוק חדלות פירעון החדש לתוקפו בשנת 2019, הממונה נכנס בנעליו של כונס הנכסים הרשמי (כנ"ר), שהיה אמון בעבר על ניהול הליכי פשיטת הרגל בישראל. 

מהם תחומי אחריותו של הממונה על חדלות פירעון?

החל מספטמבר 2019 – עת נכנס חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש לתוקף, הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי ממלא את מקום כונס הנכסים הרשמי בתור היחידה הארגונית האחראית לגיבוש של תוכניות להבראתם הכלכלית של חייבים שנקלעו למשבר תזרימי ופיננסי שבגינו יכולתם לעמוד בהתחייבויותיהם לנושיהם נפגעה. 

במסגרת תחומי אחריותו, אמון גוף זה על בדיקת הנסיבות שבהן נצברו חובות של חייבים שהוגשה בקשה לפתיחה בהליכי חדלות פירעון מולם, ולהחליט אם יש מקום לאשר את הבקשה בכל מקרה לגופו. בנוסף, אחראי הממונה לספק לבית המשפט המלצה בנוגע למתו צו שיקום כלכלי ופטור מיתרת החובות של חייבים המצויים זה מכבר בהליכי חדלות פירעון במתכונתם החדשה.

עורך דין חדלות פירעון יוסף אוזנה

באילו מקרים פונים לממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?

לא כל אדם או חברה המצויים בקשיים כלכליים המקשים עליהם בפרעון חובותיהם, בהכרח יידרשו לפנות אל הממונה לטובת פתיחה בהליכי חדלות פרעון. תנאי הסף להגשת בקשה לממונה למתן צו לפתיחת הליכים, הוא שחובותיו של החייב היחיד יהיו בני יותר מ- 153,152 ₪ (נכון לשנת 2022), או מעל 25,525 ₪ במקרה של חייב במעמד תאגיד. 

יחד עם זאת, כל אדם בישראל רשאי לפנות אל הממונה לגבי כל עניין הנוגע לתיקים המתנהלים מולו, באופן עצמאי או באמצעות עורך דין מייצג. את הפניה לממונה יש להגיש באמצעות ה"ממונט" – המערכת המקוונת של הממונה באתר משרד המשפטים, או ידנית (אפשרות זו פתוחה לפונים שאינם מיוצגים בלבד).

איך פונים לממונה לשם פתיחה בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?

הגשת בקשה לפתיחה בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מתבצעת באמצעות הטופס המקוון הבא שזמין באתר האינטרנט של הממונה. לטופס זה יצורפו כל האסמכתאות המעידות על המצב הכלכלי של החייב לצד תצהיר המכיל פירוט של השתלשלות האירועים שהובילה את החייב לחדלות פירעון. בהתאם לנתונים בטופס ובמסמכים שצורפו אליו, יוחלט האם הנושא יטופל תחת הממונה על הליכי חדלות פירעון כחלק מהליך מוסדר.

על חשיבות הפנייה לליווי משפטי בפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חדלות פרעון היא מעמד כלכלי ומשפטי סבוך ומורכב, ומכאן שחשוב להתנהל סביבו בזהירות ובתבונה כדי למזער את הנזקים למינימום האפשרי.

כך גם בהתנהלות מול הממונה על חדלות פירעון, שהוא גורם מנהלתי המטפל בפניות רבות בהקשר זה, מדי שנה בשנה. תמיד ישנו הסיכון שטעויות לסוגיהן במילוי טופס הבקשה לפתיחת הליכים או בצירוף הטפסים, יובילו לעיכוב מיותר בפתיחת ההליך, ואף לדחיית הבקשה לגמרי.

על כן, מפאת המשקל הרב שיש לטיפול יעיל במצב רגיש זה, חשוב להיעזר במשרד עו"ד המתמחה בייצוג חייבים ונושים כאחד בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. 

משרד עורכי דין Ylaw מספק ייעוץ, ייצוג והכוונה משפטית מדויקת ואיכותית עבור יחידים, עוסקים, חברות ונושים המעורבים בהליך חדלות פירעון או ששוקלים לפנות אליו. נשמח לעמוד גם לרשותכם.

לתיאום שיחת ייעוץ דיסקרטית ללא התחייבות – פנו בהקדם למשרד עו"ד YLaw – חייגו 077-231-3281.

עו״ד יוסף אוזנה
עו״ד יוסף אוזנה

משרדנו מתמחה בתחום ההוצאה לפועל, חדלות פירעון, פשיטת רגל ועוד. למשרד סניפים בירושלים ובבית שמש.

אז מה היה לנו עד עכשיו?

השאירו פרטים עכשיו ונדאג לחזור אליכם בהקדם האפשרי ליעוץ ראשוני
עו״ד יוסף אוזנה
לקבלת ייעוץ משפטי
השאירו פרטים עכשיו!
שתפו בקליק
עוד באותו נושא
עו״ד יוסף אוזנה

מתמודדים עם חובות של 40,000 ש"ח ומעלה?

עזרתי כבר למאות לקוחות שהסתבכו עם חובות.
מזמין גם אתכם לפתוח דף חדש.

חייגו עכשיו לשיחת ייעוץ
ללא התחייבות
077-231-3281