לייעוץ ללא התחייבות

משרדנו מתמחה בהסדר חובות מעל 40,000 ש"ח. נשמח לעמוד לשירותכם במקרים של חובות בסכום זה ומעלה

כל מה שרציתם לדעת על חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי וחששתם לשאול

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח 2018 נכנס לתוקף בחודש ספטמבר בשנת 2019, כחלופה לפקודת פשיטת הרגל, שהייתה עד אז דבר החקיקה שעל פיו הוסדרו הליכי גבייה מול חייבים ללא יכולת לפרוע את חובותיהם. רפורמת חדלות הפירעון הובילה לשינויים מפליגים באופן שבו הליכי פשיטת רגל מטופלים במדינת ישראל. לכן חשוב להבין מה עומד מאחורי השינוי החקיקתי וכיצד הוא משפיע על חייבים ונושים כאחד.

באיזה מצב הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי עומדים על הפרק?

פתיחה בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, נעשית רלוונטית כאשר אדם פרטי או גוף עסקי מגיעים למצב שבו שיעור התחייבויותיהם עולה על שיעור נכסיהם, ואין להם יכולת לפרוע את חובותיהם עוד.

החל מספטמבר 2019, הליך זה – שהוא החלופה הקיימת כיום להליכי פשיטת רגל, מתבצע על פי ההוראות שנקבעו בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ונועד לשרת כמה מטרות, כפי שנפרט בהמשך.

מה קורה במסגרת הליך חדלות הפירעון?

חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי מאפשר לחייב או למי מנושיו (ובמקרים חריגים – אף ליועמ"ש), לבקש שיכריזו עליו כיחיד או כתאגיד "חדל פירעון" ויפתחו מולו בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

במסגרת הליכים אלו עובר החייב כמה שלבים שבמסגרתם הוא נדרש לפרוע חלק מסוים מחובותיו כלפי נושיו ולעמוד במגוון הגבלות הקבועות בחוק. בכפוף לכך, בסוף התהליך – ניתנת לו האפשרות לקבל הפטר מיתרת חובותיו.

מטרותיו העיקריות של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי בא לשרת מספר מטרות עיקריות ובהן: לסייע לחייבים בישראל בפרעון חובותיהם ולתמוך בשיקומם הכלכלי, להשיא את היקף הכספים שהחייבים משיבים לנושיהם, תוך קיצור הליכי הגבייה, ובנוסף לכך – ייעול מערך הגבייה וצמצום ההזדמנויות להברחת נכסים וניצול לרעה של הליכי פשיטת רגל, על ידי הגדרת מנגנונים משופרים לחקירת יכולת כלכלית של חייבים.

במה נבדל חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מפקודת פשיטת הרגל?

חוק חדלות הפירעון שונה מפקודת פשיטת הרגל ב- 3 היבטים מרכזיים, והם:

  1. שוני בהתייחסות כלפי חייבים – אם בעבר יחידים ותאגידים שנקלעו לחובות, טופלו כאחרוני העבריינים – הרי שבמסגרת החוק החדש, מדינת ישראל למעשה מכירה רשמית בצורך של אנשים ועסקים אלו, בסיוע וביד מכוונת שתאפשר את שיקומם הכלכלי, על פני שימוש בענישה.
  2. חלוקת סמכויות שונה – כיום, הליכי הגבייה עבור חובות בסכום שמתחת ל- 153,152 שקלים (נכון לשנת 2022), מטופלים מול הרשם בהוצאה לפועל, וחובות מעל לסכום זה מטופלים מול הממונה על הליכי חדלות פירעון במשרד המשפטים. חובות של תאגידים מטופלים בבית משפט מחוזי.
  3. הבדלים בסדר הנשייה – החוק החדש מתווה סדר קדימויות שונה להשבת הכספים לנושים.
עורך דין חדלות פירעון יוסף אוזנה

האם פתיחה בהליכי חדלות פרעון ושיקום כלכלי היא הפתרון הנכון לכל מצב?

פנייה להליך חדלות פרעון אינה פתרון קסם שמספק מענה נוח ומוחלט בכל תרחיש. נהפוך הוא: מדובר בתהליך חודרני ומגביל במיוחד האורך כ- 4 שנים במרבית המקרים.

לכן במידה ואתם שוקלים להגיש בקשה למתן צו לפתיחת הליך חדלות פירעון מטעמכם או כנגד חייב, אסור לכם לוותר על היוועצות בעורך דין הבקיא בחוק חדלות הפירעון הנוכחי ויידע לאמוד את התועלת שתוכלו להפיק מפתיחה בהליכים מסוג זה, אם אמנם ישנה כזו.

משרד עורכי דין Ylaw יוכל לייעץ לכם האם זהו המהלך הכדאי והמשתלם ביותר עבורכם, בהתאם למצבכם ונתוניכם הפרטניים, ולהציג לכם את מכלול החלופות האפשריות באופן ברור ובגובה העיניים. זאת תוך מתן הסברים ברורים והכוונה על כל צעד המתבצע במסגרת זו והמשמעויות הנלוות אליו.

זקוקים לסיוע משפטי בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי? הגעתם למקום הנכון

בין אם אתם מגיעים להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי כחייבים ובין אם אתם ניגשים אליהם כנושים, משרד עו"ד YLaw הוא הכתובת הנכונה עבורכם. משרדנו מספק ליווי משפטי מהמעלה הראשונה ליחידים, תאגידים ונושים המצויים בהליכי חדלות פירעון או שוקלים לפתוח בהם, ומסייע בגיבוש הסדרי חובות המשרתים את כל הצדדים.

אנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, עד להשגת מטרתכם ותוך הקפדה על מימוש מלא של זכויותיכם בתהליך.

לא בטוחים האם הליך חדלות הפרעון הוא אכן הפתרון הרלוונטי והמתאים עבורכם?

גם בנושא זה נוכל לסייע לכם, על ידי סקירה מעמיקה של מעמדכם הכלכלי, המשפטי והעסקי ומתן המלצות מותאמות אישית לפעולות שתוכלו לנקוט כדי לשפר את מצבכם. 

לתיאום שיחת ייעוץ דיסקרטית ללא התחייבות – פנו בהקדם למשרד עו"ד YLaw בטלפון 077-2313281

תמונה של עו״ד יוסף אוזנה
עו״ד יוסף אוזנה

משרדנו מתמחה בתחום ההוצאה לפועל, חדלות פירעון, פשיטת רגל ועוד. למשרד סניפים בירושלים ובבית שמש.

אז מה היה לנו עד עכשיו?

השאירו פרטים עכשיו ונדאג לחזור אליכם בהקדם האפשרי ליעוץ ראשוני
עו״ד יוסף אוזנה
לקבלת ייעוץ משפטי
השאירו פרטים עכשיו!
שתפו בקליק
עוד באותו נושא
עיקול מקרקעין

עיקול מקרקעין הוא כלי משפטי עוצמתי שמשמש להבטחת תשלום חובות. זהו הליך שבו נאסר על בעל הנכס לבצע עסקאות או פעולות בנכס המקרקעין שלו, במטרה

קרא עוד »
עו״ד יוסף אוזנה
לוגו עורך דין יוסף אוזנה

מתמודדים עם חובות של 40,000 ש"ח ומעלה?

עזרתי כבר למאות לקוחות שהסתבכו עם חובות.
מזמין גם אתכם לפתוח דף חדש.