***נכון להיום, משרדנו אינו מתעסק בביטול עיקולים וחובות מתחת ל-40,000 ש"ח.
אך מאמר זה יכול לספק לכם מידע רב בנושא ביטול עיקולים של רשות השידור, קריאה מהנה!
אם חשבונכם או משכורתכם עוקלו על ידי רשות השידור טרום פירוקה, אתם ודאי שואלים את עצמכם אם יש מה לעשות בנושא. בשורות הבאות נסביר מה פשר העיקולים הללו, מה רשות השידור רשאית לעקל וכמובן – איך לבטל עיקול של רשות השידור מול לשכת ההוצאה לפועל.
עיקול של רשות השידור – זה עדיין קיים?!
רשות השידור הייתה רשות ממשלתית במדינת ישראל שהייתה אחראית על השידורים הממלכתיים ברדיו ובטלוויזיה. רשות השידור היתה אמונה על הפעלת הערוץ הראשון (ערוץ 11), ערוץ הכנסת בערבית (ערוץ 33) ומספר תחנות רדיו מטעם "קול ישראל" (רשת א' עד רשת ה'), תחנת קול המוזיקה וכן הלאה.
בשנת 2014 נחקק חוק השידור הציבורי הישראלי, והורה על סגירתה של הרשות והקמת תאגיד השידור הציבורי תחתיה. תאגיד זה מוכר לכולנו כיום בתור "כאן". בעקבות זאת, בשנת 2017 רשות השידור נסגרה באופן סופי ופעילותה הועברה לתאגיד "כאן".
במסגרת שנות פעילותה של רשות השידור הוטלה אגרת טלוויזיה מטעמה על כל משקי הבית במדינת ישראל שהחזיקו במקלט טלוויזיה עם ממיר של אחת מחברות הטלוויזיה. אולם במסגרת חקיקת חוק השידור הציבורי, נקבע כי אגרה זו תבוטל וגבייתה הסתיימה החל משנת 2015.
נשאלת אם כך השאלה:
מה פשר הטלת עיקולים בהוצאה לפועל בגין אגרות טלוויזיה שלא שולמו?
התשובה היא פשוטה למדי:
מדובר בחובות שנצברו מול רשות השידור בגין אגרות טלוויזיה שלא שולמו כסדרן בתקופה שבה הרשות עדיין הייתה קיימת ומוסמכת לגבותן, על פי פקודת המיסים.
חובות אלו הגיעו לסכום מצטבר של למעלה מ- 300 מיליוני שקלים, לפני הקנסות והוצאות הגביה בגינם. חוק השידור הציבורי שנחקק בשנת 2014, קובע כי חובות בגין אגרות טלוויזיה שנצברו טרום ביטול האגרה בשנת 2015 יעברו לטיפול בלשכות ההוצאה לפועל. פירוש הדבר הוא שכחלק מתהליך הגבייה, עשויים להיות מוטלים על משקי הבית החייבים, עיקולים מטעם רשות השידור.
מה רשות השידור יכולה לעקל?
כחלק מפעולות הגבייה של חוב אגרת טלוויזיה לרשות השידור בימים שבהם היא היתה עוד פעילה, היתה לרשות סמכות לעקל משכורות או חשבונות בנק של חייבים. במידה ונקלעתם גם אתם למצב זה, תוכלו לפנות ללשכת ההוצאה לפועל ולהגיש בקשה לביטול העיקול או להביא לסגירת תיק ההוצאה לפועל שנפתח בגין חובכם לרשות השידור, באמצעות פירעון החוב.
איך לבטל עיקול של רשות השידור?
עיקול של רשות השידור ניתן לביטול אך ורק בכפוף לתשלום החוב או בהתאם להחלטת הרשם בהוצאה לפועל. פירוש הדבר הינו שבמידה ונשלח אליכם מכתב מטעם ההוצאה לפועל (רשות האכיפה והגבייה) או מהמרכז לגביית קנסות, עליכם לשים לב לתאריך המצוין במכתב זה בתוך המועד האחרון לתשלום החוב ללא קנסות, ריביות פיגורים והפרשי הצמדה. ככלל, המועד האחרון הינו שלושה חודשים ממועד שליחת המכתב, כאשר את החוב אפשר להסדיר באמצעות תשלום בכרטיס אשראי באתר האינטרנט של רשות האכיפה והגביה, או במזומן בדואר – בהצגת שובר, תעודת זהות או דרכון.
צריכים עזרה?
ההתמודדות עם פעולות אכיפה וגבייה שננקטות כנגד חייבים שצברו חובות מול רשות השידור, אינה פשוטה ואינה נעימה בלשון המעטה. לכן אם הוטל על חשבונכם או משכורתכם עיקול או שנשלח אליכם מכתב אזהרה מההוצאה לפועל, מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לייעוץ משפטי מעו"ד מומחה בתחום, על מנת לקבוע את דרך הפעולה הטובה ביותר במקרה שלכם.
אם אתם מתמודדים עם חובות גבוהים מ-40,000 ש"ח, פנו אל משרדנו לייעוץ מקצועי מאת עורך דין הוצאה לפועל!