ממליצים בחום רב!
עו"ד יוסף אוזנה היקר תודה רבה על שירות יוצא מן הכלל במכירת הבית שלנו ההקשה שיתוף פעולה והכי הרבה זו הסבלנות כלפינו תודה שבחרנו בך ובטוח להמשיך איתך גם בקניית הדירה הבאה מעריכים משפחת בן שמחון
אתחיל בהיענות המהירה מצידו בשל לוח זמנים צפוץ מצידי.
ליווה אותי במקצועיות מוחלטת, פעל למען העסקה ובזכותו כל הדברים קרו מהר מאוד.
בנוסף היה זמין לכל שאלה והכול נעשה בסבלנות ואדיבות.
כיף לעבור הליך משפטי לצד אדם מקצוען בעל ידע נרחב בתחומו.
ממליצה בחום.
הוא נלחם כאריה, היה סבלן שאין כדוגמתו ובעקבות המצב הלא פשוט שלי לקח הרבה זמן עד שיכולתי לשתף פעולה.
מאחרי הקלעים הוא לא הרפה, עשה כל פעולה אפשרית כדי להעמיד אותי על הרגליים, תמיד באהבה ובחיוך.
תחושת הביטחון שהוא מקנה שווה הון.
הוא בולט בתחום והוא הספינה שתוציא אתכם לחוף מבטחים בעז"ה.
תעלו על הספינה כמה שיותר מהר, תרגישו שאתם בידים הכי טובות שאפשר, ובהצלחה לכולנו.
תודה, מילה קטנה כל כך גדולה♥️
العمل ليس مجرد تشريفٍ ولا هو منصبٌ للمفاخرة، بل هو تكليفٌ وأمانة، وأنت قد أثبتت بالوجه الشرعي أنك بقدر المسؤولية والأمانة، وأنك خير من تولى المناصب، فشكراً لك على جهودك الرائعة، وعلى عملك وتعاونك لأجل ديوني هذه لولاك لما تقدمت ولا انتهيت منها .
بالمحكمة الاخيرة اغلقت لي دين بمبلغ 160,000 لا 30,000 عمل رائع و انا سعيد جدا
اقدم لك الشكر من القلب .
יוסף, אתה עורך הדין שלי מספר אחד. עבודה איננה כבוד וכסף בלבד, ואין זו עמדה להתרברב. אלה, מדובר במשימה ובאמון, והוכחתם באופן חוקי כי אתם אחראים וכנות, וכי אתם הטובים ביותר למלא תפקידים, אז תודה לכם על המאמצים הנפלאים שלכם, ועל העבודה והשיתוף פעולה למען חובותי. בדיוו בבית המשפט האחרון סגרתם את החוב שלי
מ- 160,000, ל- 30,000 עבודה נפלאה, ואני מאוד שמח אני מודה לך מכל הלב.
והכי חשוב זמין תמיד ואמין.
דאג לי להסדר מול הבנקים תוך חודשיים בלי פשיטת רגל והסרת כל העיקולים.
חובות של 130,000₪ בהוצאה לפועל הופחתו ל- 45,000₪ בפריסה לארבע שנים.
הליך פשיטת רגל, או חדלות פירעון – בשמו החדש, הוא הליך משפטי שנועד לסייע לאנשים ועסקים שצברו חובות רבים ולא מצליחים לפרוע אותם בכוחות עצמם, להשיב נתח משמעותי מחובותיהם לנושים שלהם ולפתוח פרק חדש בחייהם הכלכליים.
בשורות הבאות נסביר:
- מהם היתרונות והחסרונות בכניסה להליך פשיטת רגל (או חדלות פרעון בשמו החדש)
- מהו חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי ובמה הוא שונה מפשיטת רגל
- איך עובד התהליך מא' ועד ת'
- מהם המגבלות החלות על החייב במהלך פשיטת רגל במתכונתה הנוכחית
- מהי חשיבות הפנייה לליווי מטעם עורך דין פשיטת רגל בתהליך.
שוקלים להיכנס להליך פשיטת רגל ולא בטוחים אם זהו הפתרון הנכון עבורכם? מעוניינים לפתוח בהליכי חדלות פירעון כנגד אדם או גורם שחייב כספים לכם? זה הזמן לפנות למשרד עורך דין פשיטת רגל YLaw ולדון באפשרויות המשפטיות הזמינות בשבילכם. להתייעצות דיסקרטית – פנו למשרדנו בהקדם!
מה זה פשיטת רגל?
פשיטת רגל הינה מצב בו אדם פרטי או יישות עסקית (עסק עצמאי במעמד עוסק פטור, מורשה או חברה בע"מ) מגיעים לכדי אי יכולת לשלם תמורת מוצרים או שירותים שהם רכשו. מבחינת החוק בישראל, פשיטת רגל או בשמה העדכני "חדלות פירעון" – מתבטאת בכך שסך נכסיו של החייב נמוך מסך התחייבויותיו, או לחילופין – מצב בו אין לחייב יכולת ולו זמנית, לשלם את הכספים שהתחייב לשלם במועד התשלום שהוגדר לכך. במצב כזה, עשויים החייב עצמו או מי מנושיו, להגיש בקשה לרשם בלשכת ההוצאה לפועל, לפתיחה בהליכי פשיטת רגל מולו.
על היתרונות והחסרונות בכניסה להליך פשיטת רגל (או חדלות פרעון בשמו החדש)
להליך פשיטת רגל ישנם יתרונות וחסרונות שונים, הן מבחינת החייב והן מבחינת הנושים:
היתרונות הבולטים בהליכי חדלות פירעון מבחינת החייב
- הפטר מהחובות: ההישג העיקרי של הליך פשיטת רגל הוא האפשרות לקבל הפטר מפירעון חלק משמעותי מחובותיו של החייב. הפטר זה מאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו מבחינה כלכלית.
- הפסקת ההליכים המשפטיים: כאשר החייב נכנס להליך פשיטת רגל, כל ההליכים המשפטיים כמו גם הליכי הגביה המתנהלים נגדו מול הנושים, נעצרים. הדבר מאפשר לחייב להתמקד בשיקום הכלכלי שלו.
- קבלת סיוע מקצועי: במסגרת הליך פשיטת רגל, החייב מקבל סיוע מקצועי מנאמן, כונס הנכסים הרשמי (הידוע כיום בתור הממונה על הליכי חדלות פירעון) ולרוב גם עורך דין חדלות פירעון.
סיוע זה יכול לעזור לחייב להתמודד עם הקשיים הכלכליים שלו באופן מסודר ויעיל בהרבה מבעבר.
היתרונות מבחינת הנושים
- קבלת תשלום מוגדל: הליך פשיטת רגל במתכונת של הליכי חדלות פירעון החדשים, מאפשר לנושים לקבל החזר של חלק גדול יותר מכספי החוב המגיעים להם, מאשר בעבר.
- הסדרת החובות: הליך פשיטת רגל מאפשר לנושים לקבל תשלום באופן מסודר התחום למסגרת זמנים מוגדרת.
מנגד, קיימים גם כמה חסרונות משמעותיים בהליכי פשיטת רגל, מבחינת החייב והנושים כאחד:
החסרונות בהליך פשיטת רגל מצד החייב
- פגיעה בשם הטוב: הליך פשיטת רגל עלול לפגוע בשם הטוב של החייב. פגיעה זו יכולה להקשות על החייב בין היתר, לקבל הלוואות או משכנתאות בעתיד.
- מגבלות על פעילות כלכלית: במהלך הליך פשיטת רגל, החייב מוגבל בפעילות הכלכלית שלו. לדוגמה, החייב מנוע מלמשוך שיקים, אינו יכול לפתוח תאגיד חדש או להתמנות למשרות רמות בתאגידים חדשים.
- עלות ההליך: הליך פשיטת רגל הוא הליך יקר. החייב נדרש לשלם אגרות לבית המשפט, לצד תשלומים חודשיים לקופת הנשייה, וכן שכר טרחה לנאמן ולעורך הדין המלווים אותו בהליכים.
החסרונות מבחינת הנושים
- משך ההליך: הליך פשיטת רגל לרוב אורך מספר שנים.
- קבלת חלק מהחוב בלבד: הנושים לרוב לא יכולים לקבל החזר מלא של כספיהם מחייבים בהליכי חדלות פירעון, היות והתהליך מאפשר לחייב לפרוע חלק מהחוב בלבד ולקבל הפטר מהיתרה.
- הקפאת הליכים: במסגרת הליך פשיטת רגל, הנושים מנועים מהפעלת הליכי גבייה אגרסיביים כנגד חייבים לצורך גבייה מזורזת של חובותיהם, ואינם רשאים להמשיך בהליכים המשפטיים והליכי הגבייה שנפתחו טרום מתן הצו לפתיחת הליך חדלות הפירעון.
מהו חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי ובמה הוא שונה מפשיטת רגל?
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח 2018, הוא החוק העיקרי המסדיר את הליכי חדלות הפירעון בישראל כיום. החוק נכנס לתוקף ב-15 בספטמבר 2019, והחליף את פקודת פשיטת הרגל, התש"ם 1980, אשר לפיה התנהלו ההליכים עד אז.
חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי מגדיר מחדש את המושג "חדלות פירעון" כמצב שבו אדם או תאגיד אינם יכולים לפרוע את חובותיהם במועדם או שסכום החובות שלהם עולה על סך נכסיהם ובשל כך נוצרת חדלות פירעון תזרימית.
ייחודו של החוק החדש ביחס לפקודת פשיטת הרגל, הוא בכך שהוא מבקש לשפר את מעמדם של החייבים בהליכי פשיטת הרגל, לתמוך בשיקומם הכלכלי ולאפשר גם לנושים לקבל לידיהם חלק משמעותי יותר מכספי החוב, מכפי שהיו מאפשרים הליכי פשיטת רגל במתכונת הקודמת שלהם.
בקצרה, ההבדל העיקרי בין חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי לבין חוק פשיטת הרגל, הוא שבחוק החדש ישנו דגש רב יותר על שיקום החייב במישור הפיננסי. החוק החדש מציע הן לחייבים יחידים והן לחברות בחובות, מסלול להבראה כלכלית, אשר מאפשר להם לשפר את מצבם הכלכלי ולפתוח דף חדש מבחינת משפטית ותזרימית כאחד.
סיכום מקוצר של שלבי התהליך מא' ועד ת'
השלבים המרכזיים בהליך חדלות פירעון הם כדלקמן:
- הגשת בקשה לפתיחת הליכים: את הבקשה יכול להגיש החייב עצמו או אחד הנושים שלו.
- קבלת צו פתיחת הליכים: אם בית המשפט יאשר את הבקשה, הוא ייתן צו פתיחת הליכים לחייב. צו זה יביא להקפאת הליכי הגביה המתנהלים נגד החייב, ימנע פתיחת הליכים חדשים נגדו ויחיל על החייב מגוון מגבלות והתחייבויות, שנפרט לגביהן בהמשך.
- מינוי נאמן: בית המשפט ימנה נאמן שינהל את נכסי החייב ויעזור לו להסדיר את חובותיו.
- תקופת ביניים: במהלך תקופת הביניים, החייב יהיה חייב לשלם סכום מסוים לנושיו מדי חודש. כמו כן, הנושים יוכלו להגיש תביעות חוב נגד החייב.
- צו שיקום כלכלי: אחרי שתיבחן יכולתו הכלכלית של החייב בידי הנאמן, בית המשפט יקבל דוח מהנאמן בנושא ועל פיו, יפיק צו שיקום כלכלי לחייב. צו זה יגדיר את התוכנית לשיקום הכלכלי של החייב, לרבות את סכום התשלומים שהוא יהיה חייב לשלם לנושיו מדי חודש בהתאם ליכולתו בפועל.
- קבלת הפטר: אם החייב יעמוד בתוכנית השיקום הכלכלי, הוא יוכל לקבל הפטר מחובותיו מקץ כשלוש שנים.
בקצרה, הליך חדלות פירעון הוא הליך מורכב שיכול להשפיע באופן משמעותי על חייו של החייב. לכן חשוב להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל לפני קבלת כל החלטה בנושא.
מהן המגבלות החלות על החייב במהלך פשיטת רגל?
להלן המגבלות החלות על החייב במהלך פשיטת רגל במתכונת החדשה שלו:
- מגבלת יציאה מהארץ: החייב מוגבל מלהוציא דרכון חדש בארץ, מנוע מלהאריך את תוקף הדרכון הקיים שלו ולא רשאי להחזיק דרכון ישראלי או תעודת מעבר קיימים (למעט במקרה שהחייב נמצא בחו"ל והדבר הכרחי כדי שיוכל לשוב ארצה).
- מגבלות בנקאיות: החייב מוגדר בבנק בתור לקוח "מוגבל מיוחד", מה שמונע ממנו את האפשרות למשוך שיקים מחשבונו. בנוסף, החייב מנוע מלהשתמש בכרטיסי אשראי ודביט, כרטיסים נטענים ועוד.
- מגבלות עסקיות: החייב אינו רשאי להקים ולקחת חלק בחברות חדשות.
בנוסף, החייב צריך לעמוד גם בתנאים שונים בתקופת ההליכים, כדוגמת העברת תשלומים חודשיים לקופת הנשיה ולנושים, הגשת דוחות תקופתיים הכוללים פירוט מלא להכנסותיו והוצאותיו, ושיתוף פעולה מלא עם הוראות הנאמן שמונה ללוות אותו בהליכים.
הסימנים המקדימים לפשיטת רגל של אדם או עסק
כאשר אדם פרטי או עסק עומדים לקראת פשיטת רגל, ניתן לזהות סימנים מקדימים לכך במסגרת התנהלותם הפיננסית מול גורמים אחרים, וביניהם: צ'קים חוזרים, עסקאות אשראי שנדחות, ניסיונות לדחיית תשלומים, ניסיון להקדמת תקבולים, עיכוב בתשלום משכורות לעובדים, התחמקות מפניות טלפוניות של בעלי חוב, וכיוצא באלו. אם נקלעתם בעצמכם למצב מורכב כזה, או שגורם אחר חייב לכם כספים ואתם מזהים את הסממנים הללו בהתנהלותו מולכם – זה הזמן לפנות לעורך דין פשיטת רגל להתייעצות משפטית.
איך מוצאים עורך דין מומלץ לפשיטת רגל?
אם אתם זקוקים לסיוע משפטי מקצועי בנושא פשיטת רגל או חדלות פירעון, הדרך למצוא עורך דין מומלץ לפשיטת רגל, היא באמצעות המלצות מלקוחות שהסתייעו בשירות משפטי מסוג זה בעבר, ויוכלו להעיד ממקור ראשון על הצלחותיו בניהול תיקי פש"ר, הסדרי חובות וביטול הגבלות על חייבים. מטבע הדברים, ניתן לגלות לא מעט על המוניטין המקצועי של עורך דין פשיטת רגל, באמצעות חוות דעת שמתפרסמות על שירותיו באינטרנט. עם זאת, מעבר להמלצות על עורך הדין, חשוב גם לסמוך על הרושם האישי שקיבלתם מעורך הדין שאמור לייצג אתכם ותחושת הבטן שאומרת לכם האם זהו איש המקצוע שיוכל לחלץ אתכם מהבור הכלכלי שאליו נקלעתם.
איך ניתן לקבל ייעוץ ממשרד עורך דין פשיטת רגל?
אם הגעתם למצב בו אתם זקוקים לסיוע מקצועי בנושא פשיטת רגל – בין אם בתור חייבים ובין אם בתור נושים שמעוניינים להשיב לידיהם חובות, מומלץ ביותר לפנות אלינו להתייעצות, ללא שום התחייבות.
משרדנו מספק שירותי ייצוג וליווי משפטי אישי בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון, טיפול בניסוח הסדרי חובות, והכוונה בתנהלות מול הרשויות. במסגרת הייעוץ הראשוני, יוכלו עורכי הדין המנוסים שלנו לבחון את מצבכם ולהציע מתווה להתנהלות נבונה בתיקכם, על מנת שתוכלו למצות את זכויותיכם בהליכי פשיטת הרגל ולצמצם למינימום את הפגיעה הכלכלית שספגתם.