על מנת לקבל הפטר חובות באופן המהיר והיעיל ביותר, כדאי ומומלץ לגשת לייעוץ אצל עורך דין פשיטת רגל, המנוסה בתחום זה. סביר להניח, כי חייב, אשר מוצא עצמו אל מול נושים או הגבלות כלשהן, יבקש וירצה הפטר חובות, אשר יוכל להפיג את החושך ולאפשר לו לחזור להמשך חייו הנורמטיביים.
ממליצים בחום רב!
עו"ד יוסף אוזנה היקר תודה רבה על שירות יוצא מן הכלל במכירת הבית שלנו ההקשה שיתוף פעולה והכי הרבה זו הסבלנות כלפינו תודה שבחרנו בך ובטוח להמשיך איתך גם בקניית הדירה הבאה מעריכים משפחת בן שמחון
אתחיל בהיענות המהירה מצידו בשל לוח זמנים צפוץ מצידי.
ליווה אותי במקצועיות מוחלטת, פעל למען העסקה ובזכותו כל הדברים קרו מהר מאוד.
בנוסף היה זמין לכל שאלה והכול נעשה בסבלנות ואדיבות.
כיף לעבור הליך משפטי לצד אדם מקצוען בעל ידע נרחב בתחומו.
ממליצה בחום.
הוא נלחם כאריה, היה סבלן שאין כדוגמתו ובעקבות המצב הלא פשוט שלי לקח הרבה זמן עד שיכולתי לשתף פעולה.
מאחרי הקלעים הוא לא הרפה, עשה כל פעולה אפשרית כדי להעמיד אותי על הרגליים, תמיד באהבה ובחיוך.
תחושת הביטחון שהוא מקנה שווה הון.
הוא בולט בתחום והוא הספינה שתוציא אתכם לחוף מבטחים בעז"ה.
תעלו על הספינה כמה שיותר מהר, תרגישו שאתם בידים הכי טובות שאפשר, ובהצלחה לכולנו.
תודה, מילה קטנה כל כך גדולה♥️
العمل ليس مجرد تشريفٍ ولا هو منصبٌ للمفاخرة، بل هو تكليفٌ وأمانة، وأنت قد أثبتت بالوجه الشرعي أنك بقدر المسؤولية والأمانة، وأنك خير من تولى المناصب، فشكراً لك على جهودك الرائعة، وعلى عملك وتعاونك لأجل ديوني هذه لولاك لما تقدمت ولا انتهيت منها .
بالمحكمة الاخيرة اغلقت لي دين بمبلغ 160,000 لا 30,000 عمل رائع و انا سعيد جدا
اقدم لك الشكر من القلب .
יוסף, אתה עורך הדין שלי מספר אחד. עבודה איננה כבוד וכסף בלבד, ואין זו עמדה להתרברב. אלה, מדובר במשימה ובאמון, והוכחתם באופן חוקי כי אתם אחראים וכנות, וכי אתם הטובים ביותר למלא תפקידים, אז תודה לכם על המאמצים הנפלאים שלכם, ועל העבודה והשיתוף פעולה למען חובותי. בדיוו בבית המשפט האחרון סגרתם את החוב שלי
מ- 160,000, ל- 30,000 עבודה נפלאה, ואני מאוד שמח אני מודה לך מכל הלב.
והכי חשוב זמין תמיד ואמין.
דאג לי להסדר מול הבנקים תוך חודשיים בלי פשיטת רגל והסרת כל העיקולים.
חובות של 130,000₪ בהוצאה לפועל הופחתו ל- 45,000₪ בפריסה לארבע שנים.
מי זכאי לבקשת הפטר חובות?
כל חייב שמתנהלים מולו הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (לשעבר – הליכי פשיטת רגל), זכאי לבקשת הפטר חובות משארית חובותיו, בתנאי שיוכל להוכיח לבית המשפט שהוא עמד במספר תנאים הכרחיים שהוגדרו עבורו כחלק מההליכים. הדגש בהליכי חדלות פרעון הוא על התנהלות בתום לב של החייב כלפי הנושים שלו והקפדה על שיתוף פעולה מלא הם הסדר התשלומים שנקבע לו כדי להחזיר את החובות – לפחות בחלקם, לנושים, בהתחשב ביכולתו הכלכלית. החייב גם נדרש לשתף פעולה לאורך כל הדרך עם הממונה על הליכי חדלות פירעון (לשעבר – כונס הנכסים) ועם הנאמן שבית המשפט מינה לליווי שלו בתהליך ולכינוס נכסיו.
חייבים שעמדו בכלל התנאים הללו ובתכנית התשלומים בהליך חדלות הפירעון שלהם, יוכלו בסבירות גבוהה לקבל הפטר מחובותיהם כעבור כארבע שנים מתחילת ההליכים. אולם ישנם גם מקרים שבהם הגוף המשפטי שהליך פשיטת הרגל של החייב מתנהל מולו, עשוי לאשר מתן הפטר חובות מיידי לחייב. לרוב זה קורה כאשר הוצאות המחיה הבסיסיות של החייב הן גבוהות מכושר השתכרותו.
מחשבון בדיקת זכאות להליך הפטר חובות
חישוב זכאות עבור הסדר חובות
מה זה הפטר חובות?
הפטר חובות הוא למעשה הליך אשר מוחק את החובות של החייב, המוגדר כחייב מוגבל באמצעים. התנאים להגדרת חייב כמוגבל הם כאשר הוא אינו מצליח לשלם את חובותיו, או כאשר גובה חובותיו גבוה מסך כל שווי נכסיו. במקרה זה, יכול החייב להגיש בקשת הפטר חובות, במסגרת הליכי חדלות פרעון. הבקשה מוגשת בהוצאה לפועל על פי כל הנהלים והחוקים המחייבים, כאשר הרשם בהוצאה לפועל משמש כגורם שופט לכל דבר ועניין. על פניו, תהליך זה נראה קל ופשוט, אולם כדאי לפנות אליו בליווי עורך דין פשיטת רגל, שיוכל למלא עבורך את הטפסים ויפחית את הסיכון המשמעותי לשלילת הבקשה.
הפטר חובות בהוצאה לפועל
לפני הדיון העוסק בהפטר חובות בהוצאה לפועל, יבקשו הדנים בכך לבדוק האם ישנן התנגדויות לאפשר לחייב להימנע מחובותיו. אם השתכנעו כי אין מתנגדים להליך זה, יוכלו בהוצאה לפועל להוציא צו הפטר, אשר למעשה פוטר את החייב מחובותיו, למעט חובות מסוימים, כמו דמי מזונות או קנסות. ישנם תנאים וסייגים בהם חייב לעמוד החייב כדי שיאשרו לו הפטר חובות, וביניהם, עליו להיות חייב מוגבל באמצעים בארבע השנים האחרונות, אך לעמוד בצו התשלומים אשר ניתנו לו. כמו כן, עליו להיות ללא רכוש או נכסים אחרים שאפשר למכור במטרה לממש את החובות. יש לקחת בחשבון כי הליך זה לוקח זמן, כפי שאנו מכירים את רשויות החוק, ולכן הוא מהווה פתרון טוב אך לא מיידי ויש להתאזר בסבלנות.
הפטר בהוצאה לפועל לפי החוק החדש
הפטר בהוצאה לפועל לפי החוק החדש, למעשה מאפשר פתיחת דף חלק אשר יוכל להחזיר לחיים הנורמטיביים את החייבים. כאמור, כאשר חייב הינו מוגבל באמצעים במשך מספר שנים, הוא לא יוכל לשלם את חובותיו גם אם יאריכו לו את התקופה. לכן, מנסה החוק להקל על חייבים אלה ולוותר להם על חובותיהם, מכיוון שלמעשה הם חדלי פרעון. התנאים שקבע החוק החדש לאדם הזכאי להפטר חובות הוא היותו מוגבל באמצעים מזה ארבע שנים אך משלם באופן קבוע את צו התשלומים שנקבע לו, חובותיו לא עולים על סך של 800,000 ₪, והוא לא חייב לנושה יחיד יותר מ- 400,000 ₪. על מנת להנות מהפטר חובות, החייב זכאי לייצוג של עורך דין בהליך כולו. כדאי ומומלץ לבחור בייצוג של עורך דין פשיטת רגל, שיוכל להיות אמפתי, להבין את הסיטואציה, ומעל לכל להוביל בבטחה ובמקצועיות את ההליך כולו עד לתוצאה הסופית הרצויה.
מהם סוגי ההפטר הקיימים?
ישנם 3 סוגי הפטר שקיימים בהליכי חדלות פירעון:
- הפטר חלוט (נקרא גם "הפטר לאלתר") – מדובר בסוג הפטר שבמסגרתו החייב מקבל פטור מוחלט מפירעון כל החובות שנותרו לו בסופם של הליכי חדלות הפירעון (חוץ מסוגי חובות שלרוב אי אפשר לקבל עבורם הפטר – שלגביהם נפרט בשורות הבאות).
- הפטר מותנה – זהו הפטר שהחייב יכול לקבל רק אם יעמוד בהנחיות שניתנו לו מראש כתנאי לקבלת הפטר החובות.
- הפטר חלקי – זהו סוג הפטר פחות נפוץ שניתן לעיתים בבית המשפט כאשר מתברר שהחייב נהג בצורה שאינה תמת לב בנושא החובות שנצברו אצלו.
מה משפיע על קבלה או אי קבלה של הפטר חובות?
על מנת שבכלל אפשר יהיה לבקש שבקשה לקבלת הפטר חובות תידון בבית המשפט, לרוב יש להמתין פרק זמן של ארבע שנים מהמועד בו הוצא הצו לפתיחת הליכי חדלות פרעון ושיקום כלכלי מול החייב.
בהמשך לתנאי בסיסי זה, חשוב להתייחס גם למושג "חובת תום הלב". על מנת להחליט אם תינתן לחייב שנמצא בהליכי חדלות פירעון הפטר משארית החובות שלו, בית המשפט ירצה לבחון את ההתנהלות של אותו חייב לאורך הליך חדלות הפירעון. בראש ובראשונה, יברר בית המשפט האם החייב בכלל עמד בתנאי צו השיקום הכלכלי ובתוכנית התשלומים לנושים שנקבעה כחלק מההליכים.
חייב שהקפיד לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הנאמן שמונה עבורו לליווי ההליכים, לא הפר את ההגבלות השונות שנקבעו לו במסגרת ההליכים (עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה על הוצאת כרטיסי אשראי ופנקסי צ'קים, הגבלת כהונה בתפקידים מסוימים ועוד) ודאג לשלם את התשלומים לנושים בעקביות לאורך כל הדרך – יטופל בבית המשפט כמי שפעל בתום לב ולכן בסבירות גבוהה יקבל את ההפטר המיוחל מיתרת החובות שלו.
לעומת זאת, חייב שפעל באופן שמעיד על העדר תום לב לאורך ההליכים ובפרט אם התנהלותו הכלכלית לפניהם הייתה כזו שהובילה לצבירת חובות גבוהים (כמו הימורים, עבירות פליליות ועוד) – הסיכויים לכך שבית המשפט יסכים לפטור אותו מחובותיו – אינם גבוהים.
בנוסף לכך, קבלה או אי קבלה של הפטר חובות תלויה גם בסוג החובות שבהם מדובר, כפי שנפרט מיד.
על איזה חובות לא חל ההפטר?
ישנם סוגים של חובות שלגביהם לא חלה ההפטר והם:
- חוב של דמי מזונות
- חובות שנצברו בעקבות ביצוע עבירות פליליות
- חובות שנוצרו עקב פעולות מרמה ומעשי הונאה
- חובות נזיקין בסכומים שאינם קצובים
- חובות מקנסות
- ועוד
הרציונל הקיים מאחורי חסימת האפשרות למתן הפטר ביחס לסוגי החובות הנ"ל, הינו שהמדינה לא רוצה לאפשר מחיקת חובות במחיר של פגיעה פוטנציאלית באנשים שלהם כספי החוב מגיעים כחוק. כך לדוגמא, במקרה הקלאסי של חוב מזונות, שבו "הנושים" הם נשים וילדים שכספי המזונות נחוצים להם למחייתם.
קבלת הפטר חובות – התהליך
קבלת הפטר חובות, כפי שלבטח הבנתם אם הגעתם עד פה, היא לא עניין של "זבנג וגמרנו".
מדובר בזכות שקבלתה מהמדינה כרוכה בעמידה בתנאים והגבלות רבים, ומתחילה בהגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי לחייב.
רק חייבים שמצליחים לעמוד בתנאים וההגבלות שהוגדרו עבורם במסגרת צו פתיחת ההליכים (שהוא השלב הראשון של הליכי פשיטת הרגל כפי שהם מתנהלים כיום), יוכל לקבל בהמשך הדרך צו שיקום כלכלי שמסמל את הישורת האחרונה בתהליך חדל"פ – לקראת קבלת ההפטר.
עם זאת, חשוב לזכור שקבלת ההפטר מותנית בעמידה בתנאי צו השיקום, הכוללים תכנית תשלומים חודשית שבמסגרתה החייב נדרש להעביר תשלום קבוע לנושיו לאורך תקופה ארוכה.
בנוסף לכך, כחלק מהתהליך החייב יידרש להוכיח בבית המשפט כי חובותיו נצברו בתום לב ושהוא התנהל בתום לב גם במסגרת ההליכים, בשאיפה לשלם נתח משמעותי מהחובות לנושים ולהשתקם כלכלית.
בכל מקרה, לקבלת הפטר חובות, יש להסתייע בעורך דין חדלות פירעון שיסייע בהגשת הבקשה למתן צו פתיחת הליכים לבית המשפט וילווה אתכם לאורך כל הדרך.
זקוקים לסיוע בקבלת הפטר חובות? פנו אלינו במשרד עו"ד YLaw לקבלת סיוע משפטי מקצועי.